Kipulintu

January 14, 2023 4:56 pm Published by Leave your thoughts

Hauraankaunis romaani unohdetusta runoilijasta.

Elämäkertaromaaneistaan tunnetun Pirkko Soinisen Kipulintu on avartava teos kulttimaineeseen nousseesta runoilijasta. Se avaa Maila Pylkkösen elämää, runoilijan työtä, luomisen paloa ja rakkauden nimissä tehtyjä valintoja.

Nikkilän mielisairaala vuonna 1979. Runoilija Maila Pylkkönen on kadottanut muistonsa ja niiden mukana kyvyn kirjoittaa. Edessä on kipeä matka omaan sisimpään ja siihen hetkeen, kun sanat katosivat. Päiviin tuo lohtua L. Onerva, jonka runoilija kuvittelee rinnalleen.Kun muistot palaavat, sanatkin palaavat, mutta tuovatko ne vapauden?Maila Pylkkönen (1931–1986) nosti runoudessaan esiin marginaalisia ihmisryhmiä ja aiheita. Hänen runonsa liikkuivat usein sadun ja unen rajamailla.

Ilmestyi maaliskuussa 2023.

Categorised in: ,

This post was written by Mikael

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *