Pirkko Soininen (s.1969 Lahdessa) on turkulainen kirjailija, runoilija ja vapaa toimittaja. Hän on julkaissut kolme elämäkerrallista romaania: Kipulintu (2023) kertoo runoilija Maila Pylkkösestä, Valosta rakentuvat huoneet (2021) valottaa arkkitehti Wivi Lönnin elämää ja Ellen (2018) kertoo taiteilija Ellen Thesleffin Firenzen vuosista.

Soininen debytoi runoteoksella Murretut päivät (2013), joka voitti Runo-Kaarinan. Häneltä on ilmestynyt myös toinen runoteos Avataan siiven alta (2016). Eppu Nuotion kanssa hän on kirjoittanut kolmiosaisen Salome Virta -taidemysteerisarjan (2016–2019).

Pirkko Soininen on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Hän on opiskellut luovaa kirjoittamista Turun yliopiston lisäksi Oriveden vapaassa kirjoittajakoulussa ja Kriittisessä Korkeakoulussa.
Ota yhteyttä

Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen soininen.pirkko@gmail.com. Tulen mielelläni esiintymään, lukemaan runojani, kertomaan kirjailijan työstä tai keskustelemaan vaikkapa runoudesta. Voit lähettää minulle toki myös kysymyksiä tai palautetta kirjoistani.

Voit tilata minut esiintymään kätevästi myös suoraan Lukukeskuksen kautta, jolloin Lukukeskus huolehtii käytännön järjestelyistä.